Meer ruimte voor groei en ontwikkeling voor GoForest

Hoe we dit deden
Client
Challenge
Sales administratieproces versnellen

Als chef-kok van haar eigen onderneming, werd Sarah uitgedaagd door de brandjes in haar interne keuken. Daardoor ontbrak de tijd om te werken aan de groei en ontwikkeling van GoForest. 

Tijdens een operations bootcamp brachten we de noden van het hele team in kaart en gingen we afdelingsgewijs aan de slag. 

Founding story

In 2020 richtten Sarah Parent en Antoine Geerinckx Go Forest op. Het doel? De planeet redden op een duurzame manier door meer bomen te planten. Ze zetten zich in om bewustzijn te creëren rond duurzaamheid en ervoor te zorgen dat bedrijven duurzamer aan de slag kunnen.

Noden verduidelijken

Om ervoor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting stonden en we op de juiste pijnpunten zouden werken, gingen we gedurende 1 week van start met een operations bootcamp. Wij wilden weten waar ze naartoe wilden en hoe ze dit als team wilden bereiken. We stelden ons actieplan op per afdeling en gingen van start. 

Processen optimaliseren

Om ervoor te zorgen dat het sales team gemakkelijker informatie kon doorgeven, kozen we ervoor om bepaalde processen te optimaliseren. Bij een nieuwe verkoop wordt deze geregistreerd in een systeem, waarna deze informatie wordt doorgestuurd naar relevante projecten, zodat ook zij op de hoogte zijn. Daarna wordt de factuur naar de klant gestuurd en wordt deze geregistreerd. Dankzij dit nieuwe systeem loopt de facturatie en communicatie tussen teams voortaan van een leien dakje.

De juiste tool

Om hetzelfde resultaat te behalen in minder tijd, is het implementeren van de juiste tool van groot belang. We hebben de tijd genomen om die tool te bepalen, zodat we zeker weten dat dit een meerwaarde biedt aan het proces. Tijdens die zoektocht werd gekeken naar welke tools de meeste impact brengen én het beste passen binnen de interne puzzel.

Het resultaat

Sarah, CEO van GoForest, werd volledig ontzorgd op vlak van administratie. Naast procesoptimalisatie zorgden we voor een volledige automatisatie van het salesproces. Hierdoor kwam er voor zowel Sarah als haar team meer tijd vrij om zich te focussen op het nog beter kunnen helpen van de klanten. Daarnaast heeft Sarah als CEO nu meer ruimte om andere aspecten van het ondernemen op te pikken, waardoor haar bedrijf op weg is naar verdere groei en ontwikkeling. 

Bij Kommodoor blikken we terug op een succesvolle samenwerking. We kijken uit naar de toekomst, waarin we samen streven naar nóg meer groei en ontwikkeling.

Nood aan meer headspace om je bedrijf te laten groeien? Boek hier een meeting. 

let's collab

Heb jij een proces dat de boel opstropt?

Contact us

Ready to rumble? Wij ook.

Ben je even enthousiast als wij? Of heb je eigenlijk geen idee wat een efficiënt proces is? No worries, we zijn er voor jou.